6 πασίγνωστες υπερτροφές, ελληνικής καλλιέργειας, που επιβραδύνουν την γήρανση και όχι μόνο!

superfood-nutrition

Υπερτροφές χαρακτηρίζονται όλες οι τροφές εκείνες που μας προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από όσο άλλες τροφές, επίσης θρεπτικές για το σώμα μας. Εκτός από τις ξενόφερτες υπερτροφές που κυκλοφορούν τελευταία και έχουν γίνει ιδιαίτερα διάσημες, παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποιες ακόμη που καλλιεργούνται και πωλούνται σε αφθονία σε ελληνικό έδαφος και μπορούν να ευνοήσουν τα μέγιστα τον οργανισμό μας.

Ιπποφάες: Το όνομά του οφείλεται από την συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων να τρέφουν με αυτό το φυτό τα άλογά τους για μεγαλύτερες αντοχές! Περιέχει περισσότερα από 190 θρεπτικά συστατικά, προστατεύει τα κύτταρα από ανάπτυξη ελεύθερων ριζών, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συνεισφέρει θετικά στην πνευματική μας υγεία.

Σιταρόχορτο: Περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες ουσίες και είναι τέλεια πηγή χλωροφύλλης. Η χλωροφύλλη έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τα έντερα, το κυκλοφορικό σύστημα και άλλα όργανα του σώματός μας καθώς επίσης βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα μας. Επειδή ο συγκεκριμένος βλαστός δεν περιέχει γλουτένη προτείνεται και σε άτομα που στερούνται προϊόντα από σιτάρι, απολαμβάνοντας όλα τα θετικά στοιχεία αυτού του χυμού.

Αλόη: Το φυτό με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες και πάνω από 200 θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες και πολλά άλλα. Συγκεκριμένα η αλόη βέρα που ευδοκιμεί στη χώρα μας είναι ένα από τα 200 είδη αλόης που ευδοκιμούν σε χώρες με θερμότερο κλίμα από το δικό μας. Η αλόη χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρίες κοσμετολογίας βοηθώντας στην αναζωογόνηση του δέρματος. Μερικές ιδιότητες στην πόσιμη μορφή της είναι να τονώνει τον οργανισμό μας, να προστατεύει όλο το πεπτικό μας σύστημα και να αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων στον οργανισμό μας.

Σπιρουλίνα: Φαγώσιμο φύκι με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό θετικών γνωρισμάτων και ευεργετικών ιδιοτήτων. Ένα πλήρες τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά ικανό να βελτιώσει τον οργανισμό μας σε όλους του τομείς. Μία υπερτροφή ικανή να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να προστατέψει το πεπτικό μας σύστημα, να μειώσει την χοληστερίνη, να μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε το βάρος ακόμη και να αποβάλουμε τις τοξίνες του οργανισμού μας.

Αμάρανθος: Το ιδιαίτερο γνώρισμα του αμάρανθου είναι η ικανότητα του να επιβραδύνει τη γήρανση του οργανισμού μας. Αυτό επιτυγχάνεται με την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που προσφέρει αυτό το φυτό πλούσια σε ένα είδος αμινοξέων, τη λυσίνη. Συστατικά, όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο περικλείονται στο συγκεκριμένο φυτό σε υψηλές ποσότητες δίνοντάς του επίσης το γνώρισμα της υπερτροφής.

Μύρτιλο: Ένα άριστης ποιότητας φαγώσιμο ικανό να προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένες ιδιότητες προστασίας των εγκεφαλικών κυττάρων, βελτιώνοντας την μνήμη και προστατεύοντας από νόσους που προσβάλουν τον εγκέφαλό μας με την πάροδο των χρόνων. Άλλες ιδιότητες του Μύρτιλου είναι η αύξηση του μεταβολισμού μας, η πρόληψη του καρκίνου και η επιβράδυνση της γήρανσης. Πλούσια τροφή σε πολυφαινόλες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλές βιταμίνες όπως Α, B-καροτίνη, C, και E.