Το τέλος του υπολογισμού των θερμίδων

Η αλήθεια είναι ότι ανατρέχοντας στις περισσότερες μελέτες που αφορούν το αδυνάτισμα, θα ανακαλύψεις την εξής μεγάλη αλήθεια:

Η απώλεια ή μη των κιλών σου καθορίζεται από των αριθμό των θερμίδων που θα καταναλώσεις.

Όπως θα παρατήρησες, αναφερόμαστε σε αλλαγή που σχετίζεται μόνο με τα κιλά και όχι με την γενικότερη σύσταση του σώματος.

Εδώ και χρόνια, πολλοί ήταν αυτοί που επέμεναν στην άποψη ότι πρέπει να μετράμε θερμίδες.  Από τη μία πλευρά, επρόκειτο για μια καλή συμβουλή και μια προσέγγιση που βοήθησε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων να αποκτήσουν ελευθερία με το φαγητό τους. Από την άλλη,  η παραπάνω προσέγγιση δεν είναι αποτελεσματική για όλους τους ανθρώπους. Οικογενειάρχες καθώς  και άτομα που δεν έχουν πάντα στην διάθεσή τους μία ζυγαριά, ούτε την άνεση και τον χρόνο να αναζητήσουν στο διαδίκτυο τον αριθμό των θερμίδων που αντιστοιχεί στο εκάστοτε τρόφιμο και να κάνουν μαθηματικές πράξεις, είναι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω καταλήξαμε στην άποψη ότι ο υπολογισμός των θερμίδων αν και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στον αγώνα για την απώλεια βάρους, ούτε πρακτική διαδικασία είναι ούτε και αφορά όλους.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος δεν τρώνε όλα τα γεύματα μόνοι τους, αλλά το πιθανότερο μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς τους, στο healthyclub θεωρήσαμε πως χρειαζόταν να βρεθεί μια καλύτερη λύση.

Έτσι, αντί να λέμε: «φάε 40 γραμμάρια πρωτεΐνη και 60 γραμμάρια υδατάνθρακες», οδηγηθήκαμε στο: «φάε 150 γραμμάρια κοτόπουλο και 200 γραμμάρια ρύζι και αν δεν σου αρέσει κάτι από αυτά, μπορείς να το αντικαταστήσεις με τρόφιμο αντίστοιχης θερμιδικής και θρεπτικής αξίας».

Με αυτό τον τρόπο, δεν είσαι αναγκασμένος να μετράς καθημερινά ποσότητες ούτε να σπαζοκεφαλιάζεις πώς θα χωρέσουν στην διατροφή σου 20 γραμμάρια υδατάνθρακα χωρίς ταυτόχρονα να ξεπεράσεις το όριο των 58 θερμίδων.

Αντί, λοιπόν, να αγχώνεσαι με τις ποσότητες του φαγητού που πρέπει να  καταναλώσεις, για να χάσεις βάρος, μπορείς να φας πάλι με ηρεμία  χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα και χωρίς να ανησυχείς ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος στους υπολογισμούς σου.