Πάνω από τα σύννεφα…

pano_apo_ta_synefa

Κατά διαστήματα έρχεσαι αντιμέτωπος με θέματα στα οποία καλείσαι να βρεις λύσεις.

Κάποια από αυτά από την πρώτη στιγμή κραυγάζουν από μακριά.  «Δεν θα ξεμπερδέψεις εύκολα μαζί μου», σου λένε και εσύ με το που το ακούς σκέφτεσαι πού να βρεις δρόμο να φύγεις. Ένα συννεφάκι έρχεται και κατσικώνεται πάνω από το κεφάλι σου: «Βρες μια δικαιολογία και τελείωνε. Οι λύσεις είναι για απαιτητικούς λύτες. Άσε που άμα μπλέξεις μαζί τους δεν γλιτώνεις εύκολα».

Και κάπως έτσι το σύννεφο στη σκέψη σου φέρνει βροχή από δικαιολογίες.

Το πρόβλημα πέφτει για ύπνο και εσύ σε χειμερία νάρκη. Μέχρι που ξυπνάς μια μέρα και το βλέπεις ξανά μπροστά σου μόνο που αυτή τη φορά έχει φέρει και την παρέα του μαζί, ένα σωρό άλλα προβλήματα.

Σε θέματα διατροφής η αλλαγή σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και τα συννεφάκια που γεμίζουν την σκέψη σου δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις. «Δεν μπορώ να μπω σε δίαιτα, γιατί δεν πειθαρχώ, δεν έχω χρήματα, για να αγοράζω αυτά που απαιτεί μια υγιεινή διατροφή, δεν έχω χρόνο για τέτοια, στο σπίτι κανείς δεν κάνει δίαιτα».

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι πως όταν η αποφασίζουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματά μας και όχι να ξεφύγουμε με δικαιολογίες, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται και όλες οι αλλαγές είναι εφικτές.

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να ξεφύγεις από την απόφασή σου να χάσεις κιλά και να ακολουθήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή, σκέψου ανθρώπους που τα κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες:

  • την γειτόνισσα που αντιστέκεται στους γευστικούς πειρασμούς που υπάρχουν αραδιασμένοι στο σπίτι της από τα παιδιά της.
  • τον πολυάσχολο άντρα που ζει μόνος του και βρίσκει χρόνο να γυμναστεί και να πειθαρχεί σε υγιεινά γεύματα.
  • την υπέρβαρη κοπέλα που αν και τις τελευταίες βδομάδες δεν έχασε ούτε κιλό, το ότι τα παπούτσια της μπαίνουν λίγο πιο άνετα και η βέρα της βγαίνει κάπως ευκολότερα την κάνουν να σηκώνεται χαρούμενη το πρωί από το κρεβάτι.
  • εκείνη την μεγαλοκοπέλα που αν και καταθλιπτική σε μια οικογένεια αποδιοργανωμένη και με ένα εξουθενωτικό ωράριο εργασίας, αποφασίζει να πάρει μέρος σε μαραθώνιο δρόμου και να χάσει τα περιττά κιλά της.

 

Μήπως ήρθε η ώρα να πετάξεις πάνω από τα σύννεφα;